title

Click to add text, images, and other content

http://www.artandheritage.org/apps/photos/album?albumid=12890709

 http://www.artandheritage.org/apps/photos/album?albumid=13292630

http://www.artandheritage.org/apps/photos/album?albumid=13484428

 

 

Ocarina Project – an activity that involves communication, creativity and intercultural dialogue between artists from 5 European countries: Portugal, United Kingdom, Sweden, Cyprus and Romania that is meant to promote international mobility of cultural promoters, artists and cultural products.The project was realized in frame of

Culture Programme 2007-2013 programme.

 

 

 

“Ocarina este un proiect international menit sa permita mobilitatea muzicienilor, dansatorilor si a agentilor culturali din tarile europene prin intermediul unor actiuni comune: schimburi culturale, resedinte artistice, conferinte si concerte organizate in 5 programe diferite in tarile participante la proiect: Portugalia, Romania, Marea Britanie, Suedia si Cipru.
Proiectul vine in sprijinul Conventiei UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial. Demersul proiectului este de a identifica instrumente traditionale, cat si melodii si a le transpune intr-un context cultural adecvat, fara a le stirbi valoarea autentica. Fiecare participant la proiect are libertatea de a identifica si alege instrumentul, melodiile si linia interpretarii.In timpul atelierelor comune instrumentele sunt folosite la interpretare intr-un cadru comun in care participa muzicieni din toate tarile participante la proiect.
Prima parte a proiectului a fost lansata in 28 Septembrie in Portugalia. In perioada 28 Septembrie – 7 Octombrie 2011 a avut loc resedinta artistica din Azaruja, unde a fost creat conceptul musical si coreografic al spectacolului. Resedinta din Azaruja a fost incheiata cu un concert in care publicul a apreciat in prima vizionare dialogul si creativitatea artistilor participanti la proiect. Partea a doua a proiectului a avut loc in perioada 18-24 Aprilie 2012 in Cipru . Atelierele de creatie, lectiile de dans deschise pentru public cat si concertele din Kalopanayiotes si Lefcosia au constituit resfatul publicului cipriot.
In perioada 21Mai -5 Iunie Asociatia Art &Heritage in parteneriat cu Asociatia Mioritics, Primaria Orasului Rasnov si Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” organizeaza la Rasnov partea a treia a proiectului. In perioada 21 Mai-30 Mai muzicienii si dansatorii din Romania vor organiza ateliere de muzica deschise publicului in Rasnov, Sighisoara, Brasov si Bucuresti. In perioada 30 Mai-5 Iunie participantii din Marea Britanie, Suedia, Portugalia si Cipru se vor alatura echipei din Romania si vor sustine in rand de concerte si lectii de muzica si dans pentru iubitorii genului din Romania.
Partile urmatoare ale proiectului Ocarina vor avea loc in Octombrie – Marea Britanie si in Decembrie in Suedia.